Tips voor je eerste campervakantie

Super! Je hebt je eerste campervakantie gepland.
Het aftellen kan beginnen. We kunnen ons zo voorstellen dat je hiervoor wel met een aantal vragen zit.
Hieronder geven we je daarom een aantal tips die jouw eerste campertrip een stukje aangenamer zullen maken. 

Voor vertrek

Je hebt jouw droomcamper geboekt via onze website en via de website heb je hopelijk ook al een duidelijk overzicht van wat er allemaal aanwezig is in de camper. Zo niet, zorg dat we dit van tevoren nog even goed bespreken! Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken.

Bij het ophalen van de camper is het belangrijk dat je precies weet hoe alles werkt. We zullen u alles goed uitleggen. En stel ook vooral je vragen als iets nog onduidelijk is. Dat is immers voor beide partijen het fijnst. Houd er ook rekening mee dat je niet met een gewone auto rijd maar dat het een wat groter voertuig is. Dus heel hard door de bochten of op de linkerbaan met 140 km/h is niet zo heel verstandig.

Hoogstwaarschijnlijk oriënteer je je op de plaatsen en landen waar je ongeveer heen wilt met je camper. Wat dan ook wel handig is om te weten: mag ik hier overal overnachten waar ik wil of moet ik per se op camperplaatsen staan? De app 'Campercontact' van de NKC kan hierbij enorm helpen.  Je kunt hier per specifiek land alle beschikbare plaatsen vinden om te overnachten. Een ouderwetse campinggids werkt natuurlijk ook nog altijd!

Sanitair

Op de meeste camperplaatsen zijn er voorzieningen om je afval, water en toilet te legen. En ook weer aan te vullen. Het is handig om dit gewoon op iedere camperplaats even te vervangen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als je toevallig een dag langer onderweg bent zonder dat je op een camperplaats met deze voorzieningen komt.

Navigatie

Ons navigatiesysteem is speciaal gericht  op campers. Zo weet je zeker dat je niet bij een te smalle of te lage doorgang terecht komt. Het systeem houdt hier rekening mee en houdt hiermee rekening met het uitstippelen van je route and you’re good to go!

Tips and tricks

Als je eenmaal ergens gestationeerd bent is het wel fijn als je niet dezelfde dag nog weg hoeft om boodschappen of iets dergelijks te doen. Dat is met een camper natuurlijk iets onhandiger om ‘even snel’ te doen. Daarom raden wij je ook aan om dit onderweg alvast te doen. Vaak heb je een stukje buiten de steden de grote supermarktketens.

Ontdek!

Tenslotte: plan niet alles van a tot z uit voor je vakantie. Het mooie aan een campervakantie is juist het feit dat je iedere dag nieuwe dingen kunt ontdekken door eropuit te gaan. Ontdek!