Vakantie ideeën 2019

Deze vakantie ideeën voor 2019 brengen je alweer helemaal in de stemming voor de zomer van 2019! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar populaire Europese bestemmingen in Italië, Spanje of Frankrijk te gaan, maar gooi het deze keer eens over een andere boeg!Slovenië

Slovenië is een land met een grote verscheidenheid aan prachtige natuur. Bergachtig gebied, turquoise rivieren en meren en een kustlijn waar je u tegen zegt. Op zo’n 1200 km afstand van Utrecht vind je de hoofdstad en tevens grootste stad van Slovenië, Ljubljana. Deze stad kent veel historische bouwwerken en is zeker een bezoek waard. Een van de bekendste bouwwerken is Tromostovje (drie bruggen), die verbindt de twee delen van de stad met elkaar. Daarnaast kan je ook niet om Ljubljana Grad heen, dit is het kasteel gebouwd op het hoogste punt van de stad.

Naast de hoofdstad zijn er nog vele andere plaatsen die de moeite zijn. Lake Bled en het gelijknamige dorpje Bled, bijvoorbeeld. In Slovenië vind je ook de Julische Alpen, die niet voor niks door de Lonely Planet geprezen worden.


Montenegro
Nog op zoek naar een goedkope vakantie ideeën? Zoek dan niet verder! Montenegro is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je je volgende vakantie boekt, maar het is zeker de moeite waard! Niet alleen is het er goedkoop, maar ook kent het land een heerlijk klimaat en heeft een prachtige kustlijn aan de Adriatische Zee. In een van de mooiste baaien van de wereld ligt de stad Kotor. De stad kenmerkt zich door smalle straatjes en pleintjes met op een plein de Saint Tryphon kathedraal, een van de meest herkenbare punten van de stad. De stad Budva is al iets meer gefocust op het toerisme, dus je zult hier van alle gemakken voorzien zijn, zonder dat je last hebt van massatoerisme. Budva heeft ook een aantal stranden, waardoor de stad zich goed leent goed voor zowel zon en strand, als bezienswaardigheden.Tenslotte heeft Montenegro ook vijf nationale parken: Lovcen, Skadarmeer, Biogradska Gora, Prokletije en Durmitor.Finland
Zweden en Noorwegen is bij iedere camperaar wel bekend, maar buurland Finland wordt vaak vergeten. Daarom is het zeker een origineel vakantie idee voor 2019! dat kennen ligt niet bepaald om de hoek maar het is absoluut uniek en een parel van een land. Op ruim 2000 km van Utrecht ligt de hoofdstad Helsinki. Hier heb je ook het werelderfgoed Suomenlinna fort van Finland, gelegen voor de haven van Helsinki. Bij Finland zul je wellicht denken aan sneeuw en kou, maar dat valt in de zomermaanden best wel mee. Met name in het zuid - en zuidwesten heeft Finland in deze periode zo’n beetje hetzelfde klimaat als Nederland. Het kan er dus ook erg lekker weer zijn Finland staat verder bekend om zijn meren, het zijn er alles bij elkaar ongeveer 180.000! Een bizar aantal. Als je gek bent op watersport is Finland daarom zeker de moeite waard.


Portugal
Portugal is op zich wel een bekend land, maar staat nog te vaak in de schaduw van buurland Spanje. Portugal is een bruisend land waar liefhebbers van kunst, cultuur en eten hun hart op kunnen halen. Als je gek bent op speciaalbiertjes moet je ook zeker eens naar Portugal gaan. Er zijn vele microbrouwerijen die biertjes serveren die goed zullen smaken op een zonnige dag. De hoofdstad Lissabon is een bekende trekpleister. Er zijn vele musea en historische gebouwen en het is ook een bruisende, hippe stad met culinaire hoogstandjes en uitgaansgelegenheden. Verder heb je ook de stad Porto, ook bekend om het gelijknamige drankje. De Algarve in Portugal is ook een bekende streek. Hier is het in de zomer heerlijk, maar ook in de wintermaanden is het hier goed vertoeven met een temperatuur van zo’n 18 tot 20 graden. Eerder schreven we al over een rondreis met de camper door de Algarve, hier kun je nog wat meer inspiratie op doen over dit gedeelte van Portugal.

Meer originele vakantie ideeën voor Europa opdoen? kijk ook eens naar de andere blogs!


Zie jij na het lezen van deze blog een reisje naar een van deze unieke bestemmingen wel zitten? Check ons actuele camperaanbod en boek een camper die bij je past. Heb je zelf nog unieke bestemmingen?